Dynamics 365 CE SDK Index
Bu yazı 06 Şubat 2019 tarihinde Medium/@dynamics365 altında yayınlanmıştır. 25 Nisan 2020 tarihinde emregulcan.com altında taşınmıştır.
İçerikler, yazının oluşturulduğu tarih için geçerli olup, Microsoft Dynamics 365 CE, Power Platform ve Azure hizmetlerinin sürekli iyileştirme ve güncelleme döngüsünden dolayı paylaşılan bilgilerde değişiklikler meydana gelmiş olabilir.
Merhaba,
Başlıktan anlaşılacağı üzere bu yazımızın ana konusu Dynamics 365 CE (CRM) SDK (Software Development Kit – Yazılım Geliştirme Kiti) olacak.
Elbette koskoca SDK dokümantasyonu bir yazıya sığmayacağı için bunu bir yazı dizisi olarak planladım, SDK üzerinde bulunan örnekleri, önemli noktaları ve mevcut bug ‘ları elimden geldiğince açıklamaya çalışacağım.
Mevcut yazıların arasında yok olmaması ve direkt olarak SDK için ayrı bir referans kaynak olması için hepsini bu sayfa üzerinden toplu şekilde görebilirsiniz.
Dynamics 365 CE (CRM) yazılımcısının kutsal bilgi kaynağı Microsoft tarafından yayınlanmış olan SDK dokümantasyonudur, güncel sürümüne https://docs.microsoft.com/en-us/dynamics365/customer-engagement adresinden ulaşabilirsiniz.
Yazılımcı arkadaşları ilgilendiren bölüm https://docs.microsoft.com/en-us/dynamics365/customer-engagement/developer/developer-guide . Eğer Version 8 (Dynamics 365 CE ‘nin güncel olmayan sürümü, Dynamics CRM 2016, 2015, 2013, 2011, 4.0) ve öncesi için geliştirme yapıyorsanız https://docs.microsoft.com/en-us/previous-versions/dynamics adresine bakabilirsiniz.
Dynamics 365 CE (CRM) üzerinde herhangi bir geliştirme yaparken ihtiyaç duyacağınız tüm bilgi burada fazlasıyla bulunmakta, fakat okumayı çok fazla sevmiyoruz maalesef 🙂
Dynamics 365 CE (CRM) SDK dokümantasyonunda C# örneklerinin hepsi Early-bound olarak hazırlanmış durumda, bu da bir çok yeni yazılımcı arkadaşın copy/paste yaptığı durumlarda hem aklını karıştıran hem de projede Early-bound Entity yapısı bulunmadığı durumlarda hata alınmasına yol açan bir durum.
Bu yazı dizisi kapsamında açıkladığım tüm metotlarda Late-bound Entity üzerinden örnekler vereceğim, böylece hem Dynamics 365 CE (CRM) SDK için alternatif örneklerimiz olacak, hem de Dynamics 365 CE (CRM) projelerinin büyük bir bölümünü oluşturan Late-bound Entity yapısında copy/paste seven yazılımcı arkadaşlar için yeni bir kaynak oluşacak 😎
Bu seriye yeni bir yazı eklediğimde aşağıdaki maddeleri güncelleyeceğim, dolayısıyla bu bu ilk yazımız bizim için bir başlangıç noktası olacak.
Hepinize iyi okumalar
Index
* Yeni yazılar eklendikçe aşağıdaki konu başlıkları ve bağlantıları güncelleyeceğim. Bazı konu başlıkları şimdilik bağlantı içermiyor, sadece bu yazı dizisinde yol haritasını belirlemek amacıyla ekledim. İçerik, sıralama ve yayın tarihleri değişebilir.
Eklememi istediğiniz herhangi bir konu olursa yorumlar üzerinden görüşlerinizi paylaşabilirsiniz.
- Dynamics 365 CE (CRM) SDK Download
- Visual Studio – C# Projelerinde Dynamics 365 CE Erişim
- OrganizationServiceProxy Impersonate Nedir? Farklı Bir Kullanıcı Yerine İşlem Yapmak
- Entity Nedir? Early-bound ve Late-bound Entity kavramları neler?
- CrmSvcUtil Nedir ve Nasıl Kullanılır?
- EntityReference Nedir?
- OptionSetValue Nedir?
- OptionSetValueCollection Nedir?
- Global OptionSet Nedir?